Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Коли переводять годинник на зимовий час 2021

Коли переводять годинник на зимовий час 2021
Перехід на зимовий час 2021 – дата, коли переводять годинники.

У цій статті розповідаємо, коли переводять годинник на зимовий час 2021. Роблять це в останню неділю жовтня, але дата кожного року різниться.

ВІДЕО ДНЯ

У 2021 році годинники переводять на зимовий час 31 жовтня. Рівно о 4-й годині ночі стрілки потрібно перевести на годину назад. Абсолютна більшість сучасних ґаджетів зроблять це автоматично, але якщо у вас механічний годинник, повинні виконати цю дію ви самі.

Читайте також:
Зимовий час 2021: коли переводять стрілки годинника
Реклама

Зараз у суспільстві точиться дискусія, а чи варто переводити час двічі на рік? Мовляв, це стрес для організму. Водночас прихильники зміни часу на літній і зимовий кажуть, що це додаткова економія енергоресурсів.

У всякому випадку у світі понад 100 країн практикують сезонне переведення годинників. В Україні це почали робити з весни 1981 року. У 2011 році слідом за Росією було ухвалено рішення скасувати перехід на зимовий час, однак згодом це рішення відмінили.

Реклама

У 2020 році нинішній спікер, а тоді ще віце-спікер ВР, Руслан Стефанчук доводив важливість встановити в Україні єдиний київський час і відмовитись від переведення годинників кожної весни та кожної осені. Дійшло до того, що почали говорити про певні винятки, як от для Закарпаття, Луганської та частково Донецької і Харківської областей. А все через те, що ці регіони України знаходяться в інших часових поясах.

Станом на тепер, жодного кінцевого рішення про скасування переходу на зимовий та літній час немає. Відповідно, Україна 31 жовтня перейде на зимовий час.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно