Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціна на молоко різко зміниться: фахівці озвучили попередження

Ціна на молоко різко зміниться: фахівці озвучили попередження

Ціна на молоко та молочні продукти зміниться у бік зростання. Фахівці говорять про збільшення вартості на близько 10%.

ВІДЕО ДНЯ

За жовтень місяць ціна на газ для даних "молочних" підприємств зросла з 11 гривень за кубометр до 38 гривень. Відповідно, переробними змушені також збільшувати ціни на молочні продукти.

Сергій Косяченко, гендиректор "Яготинського маслозаводу" зазначив, що подорожчання у найближчі 1-2 місяці становитиме приблизно 10%. Та найгірше є те, що частина заводів навіть не "переживуть зиму". До слова, ситуація аналогічна до цукрозаводів, про яку вже писало інтернет-видання "PMG.ua". Там також через дорожнечу газу і, відповідно, нерентабельність, деякі підприємства вирішили взагалі не починати роботу в даному сезоні.

Реклама
Читайте також:
Нова ціна на соняшникову олію: озвучений прогноз

Але повернемось до молочки. Ще одним фактором зростання цін на продукцію є подорожчання енергоносіїв, оскільки дана складова позначається на вартості упакування молочних продуктів. Пан Косяченко каже, що "дорожчає абсолютно все", в тому числі упакування та інші додаткові компоненти.

Реклама

Анна Лавренюк, директорка Асоціації виробників молока, зазначає, що у собівартості готової молочної продукції газова складова варіюється в межах 15%. Але і тут є нюанс. Є продукція, яка вимагає більш тривалої термічної обробки, наприклад, згущене молоко. Звісно ж, витрати газу на нього будуть вищими, відповідно і кінцева ціна зросте.

Заводи прогнозують, що зростання тарифів призведе до зростання цін на готову продукцію. Анна Лавренюк прогнозує збільшення ціни на молочку до кінця року.

Фахівці також прогнозують, що частина підприємств "не переживуть" цю зиму. З ринку можуть піти дрібні заводи.

Реклама

Варто додати, що із початку року молочні продукти вже і так подорожчали на понад 7%. Певні торгові мережі вже зараз заявляють про зниження попиту на дану продукцію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно