Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціна на соняшникову олію знову зросте (прогнози)

Ціна на соняшникову олію знову зросте (прогнози)

Олія цьогоріч значно подорожчала, ціна коливалась від 45 до 65 гривень за 0,85 л. Та невдовзі оліякоштуватиме ще дорожче. У листопаді очікується підвищення ціни на 2-3%.

ВІДЕО ДНЯ

В Україні на тлі гарного врожаю почали знижуватися закупівельні ціни на сировину для виробництва соняшникової олії – тепер тонна соняшника коштує 18-19 тис., а не 20 тис. грн.

Але падіння ціни на олію чекати не варто. Літр олії у роздробі коштує в середньому 66 грн, і ціна може піднятися ще на 2-3%.

Реклама

Зниженню вартості олії всередині країни заважають глобальні тенденції. За даними Agronews, світові ціни на олію трохи знизилися, але все одно залишилися на високому рівні (1370-1420 $/т).

Читайте також:
Олія, цукор, пальне та лікування стали "золотими": в Україні тотально ростуть ціни
Реклама

"Ціни на пальмову олію залишаються високими. Це найближчим часом підтримуватиме ціни на соєву та соняшникову олію на високому рівні", – пояснили фахівці.

Як зазначила аналітик УКАБ Світлана Литвин, за останні два тижні жовтня ціна соняшникової олії у магазинах зросла на 4%, до 66,65 грн/л. У листопаді, за її словами, слід очікувати на подорожчання ще на 2-3%. Тобто цього місяця літр олії обійдеться вже в 68-69 грн/літр.

Ціни на олію в супермакетах

Незважаючи на те, що середня вартість літра соняшникової олії визначена аналітиками на рівні 66,65 грн, насправді розкид цін значно більший. Так, у магазинах звичайну пляшку сонячникової олії 0,85 л продають від 43 грн. (близько 50 грн. у перерахунку на літр) до 74,59 грн (майже 88 грн/л). І надалі прогнози невтішні. Зазначимо, що в Україні також  різко зміниться ціна на цукор.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно