Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціна на доставку газу в Україні зміниться із 1 січня

Ціна на доставку газу в Україні зміниться із 1 січня

Ціна на доставку газу вже зовсім скоро зміниться. Із 1 січня платіжку за транспортування газу в Україні перерахують. Розмір платіжки залежатиме від двох наступних факторів – як змінять тарифи для облгазів та скільки газу ви витрачали.

ВІДЕО ДНЯ

Зазначимо, що деякі українці зможуть платити за доставку газу менше, аніж до перерахунку. Але це буде можливим лише якщо профільний регулятор не узгодить значного підвищення цін для розподільчих компаній.

Від чого залежить платіжка за доставку газу?

Компанії, які продають газ і які доставляють його у будинки та квартири, надсилають різні платежі. Одна платіжка залежить від того, скільки блакитного палива витратили за минулий місяць. А друга – фіксована на 12 місяців (із січня по січень).

Реклама
Читайте також:
У "Нафтогазі" розповіли, якою буде ціна на газ для населення цієї зими

Облгази перерахують розмір абонплати із 1 січня 2022 року за формулою: кількість газу, який використали з жовтня 2020-го по жовтень 2022-го, поділити на 12 та помножити на тариф.

Реклама

Саме от цей тариф і планують підвищити. Облгази озвучили свої бажання, але всі розрахунки перевірять та, ймовірно, суми змінять.

Хто платитиме менше?

Сума у платіжці за доставку з 1 січня може знизитися, якщо ви із жовтня минулого року та до жовтня поточного витратили менше газу, ніж роком раніше. Та це буде можливим тільки у тому разі, якщо сам тариф при цьому не збільшать. А це поки малоймовірно. 

Єдиний варіант, коли тариф не переглянуть, – політичне рішення з боку влади. Так було, наприклад, із запровадженням річних тарифів на газ.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно