Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціна на газ зміниться з 1 грудня (Нафтогаз розповів про тариф)

Ціна на газ зміниться з 1 грудня (Нафтогаз розповів про тариф)

Ціна на газ в Україні зовсім скоро зміниться. Вже із 1 грудня перерахують тариф на газ для постачальника останньої надії (ПОН, його функції виконує "Нафтогаз"). Наразі Кабмін запровадив тимчасове обмеження вартості, тому тариф ПОН становить 7,96 грн за куб (менше ринкового).

ВІДЕО ДНЯ

За тарифами ПОН платять ті, чий постачальник не зміг виконувати свої зобов’язання. За законом таких українців на 60 днів переводять на постачальника останню надію. Тому українці, які користуються послугами ПОН, мають час знайти свого постачальника

"Всього в Україні газ побутовим клієнтам постачають понад 50 компаній. Порівняти ціни та тарифні пропозиції можна на онлайн-ресурсах "ГазПравда" або "Газотека", – йдеться в матеріалі постачальника.

Реклама
Читайте також:
Українцям, ймовірно, доведеться встановити нові лічильники на газ

У "Нафтогазі" зазначили, що розмір тарифу рахують не вони, адже спеціальна формула, яка описана у постанові Кабміну.

Реклама

Як не переплачувати?

Потрібно переконатися, що ваш постачальник уклав контракти та буде гарантовано отримувати блакитне паливо. Також, обираючи у когось купувати газ, варто орієнтуватися не лише на ціну, а й на надійність компанії.

Зараз українці платять за газ за річними тарифами. Їх вартість зафіксована до травня 2022-го. Потім ціни на газ перерахують.

Розмір залежатиме від того, скільки коштуватиме блакитне паливо на європейському ринку. А зараз вартість палива перебуває на історично високих відмітках. Наступного року, за словами аналітиків, очікувати зниження не варто.

Реклама

Нагадаємо, що українці платитимуть за газ по-новому. Лічильник може коштувати 25 тисяч. І зазначимо, що ціна на доставку газу в Україні зміниться із 1 січня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно