Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Підвищення ціни на газ для півмільйона українців із 1 грудня скасували

Підвищення ціни на газ для півмільйона українців із 1 грудня скасували

ГК "Нафтогаз України", яка виконує функції постачальника "останньої надії" (ПОН) пропонує автоматично перевести усіх клієнтів на базовий річний тариф (7,96 гривень). Це стало можливим завдяки новому закону.

ВІДЕО ДНЯ

Компанія "Нафтогаз України" звернулася до НКРЕКП щодо підключення всіх побутових клієнтів ПОН на умовах базової річної пропозиції. Компанія очікує позитивне рішення регулятора.

Як зазначили в "Нафтогаз України", таке рішення для побутових клієнтів, які не обрали ринкового постачальника й отримують газ від постачальника "останньої надії", стало можливим завдяки ухваленню закону щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії.

Реклама
Читайте також:
Опубліковано ціни на газ у грудні 2021 року

"У разі відсутності підтримки зі сторони НКРЕКП з 1 грудня 2021 року постачальник "останньої наді" буде зобов’язаний здійснювати постачання газу всім своїм споживачам за ціною, розрахованою за формулою", - йдеться в повідомленні.

Реклама

У такому разі ціна на газ буде змінюватися щодня й може становити більш ніж 30 грн/куб. м, додали в компанії і зазначили, що формула затверджена урядом та не залежить від "Нафтогазу".

Нагадаємо, раніше ГК "Нафтогаз України", яка виконує функції постачальника "останньої надії" (ПОН), попередила, що пільгова ціна газу на рівні 7,96 гривень за кубометр для побутових клієнтів діятиме тільки до 30 листопада. Підвищення могло торкнутися 500 тисяч домогосподарств, якщо вони не укладуть контракт з новим постачальником.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно