Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Виплати можуть збільшити до 20 тисяч доларів: хто отримає ці гроші від держави

Виплати можуть збільшити до 20 тисяч доларів: хто отримає ці гроші від держави

У разі ухвалення законопроєкту про "Економічний паспорт українця" діти, після досягнення повноліття, зможуть отримати від держави виплату у розмірі до 20 тисяч доларів. Втім, змогу отримати гроші від рентних платежів матимуть не всі. Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" зазначив, що дана ініціатива, скоріш за все, стосуватиметься тільки діток, які народжені із 2019 року. 

ВІДЕО ДНЯ

Давид Арахамія зазначив, що вони хочуть, щоб гроші на рахунки отримували вже ті діти, які народились в 2019 році, проте механізм передбачає, що їх нараховуватимуть тим, хто народився після ухвалення відповідного закону. 

Читайте також:
Дітям дадуть по 10 тисяч доларів, але не всім: як працюватиме економічний паспорт
Реклама

"В Україні щороку народжується орієнтовно 350 тис. дітей. Дітям відкриють персональні рахунки і держава на них нараховуватиме кошти. Ми прив’язувались до мінімальних заробітних плат, щоб врахувати інфляцію. Ці гроші держава може використовувати, як облігації внутрішньої позики, поки вони накопичуються, щоб мати дохідність. Орієнтовно кожна дитина після досягнення повноліття отримає 10-12 тисяч доларів. А якщо ситуація буде сприятлива, то - 15-20 тис. доларів", – пояснив Давид Арахамія.

Діти зможуть гроші витрачати після досягнення 18-річчя. Ними можна заплатити за освіту або придбати власне житло. 

Реклама

"Ці гроші можна витратити, сплативши за освіту. Можна придбати житло на ці гроші. Також українці зможуть перерахувати ці гроші на свій персональний пенсійний рахунок. У нас є ідея створити Державний банк землі, який потім через Prozorro здаватиметься в оренду і всі надходження також йтимуть на накопичувальні рахунки дітей", – додав Арахамія.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно