Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українці будуть отримувати "1000 грн за вакцинацію" ще в одному банку

Українці будуть отримувати "1000 грн за вакцинацію" ще в одному банку

Райффайзен Банк підключився до програми єПідтримка. Таким чином, у 2022 році банк почне видавати своїм клієнтам "тисячу Зеленського за вакцинацію".

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомила пресслужба банку. Там зазначили, що для отримання картки для виплати її клієнти мають звернутися до найближчого відділення установи або оформити її онлайн.

"В Райффайзен Банку тепер можна оформити картку єПідтримка та отримати 1 000 грн грошової допомоги за повну вакцинацію проти COVID-19. Після оформлення картки необхідно подати заяву на виплату 1 000 грн у додатку Дія. Для цього відкрийте програму та в розділі "Послуги" надішліть заяву на отримання допомоги і виберіть картку єПідтримка Райффайзен Банку", – розповіли у банку.

Реклама
Читайте також:
Українці, які не мають "Дії", також отримають 1000 гривень за вакцинацію: коли дадуть гроші

Підключення Райффайзен Банку до програми підтвердили й у Мінцифри. На сайті "єПідтримки" установа вже позначена як банк-партнер.

Реклама

Перший етап видачі виплат завершено

Перший етап програми є Підтримка завершився 29 грудня. Після старту видачі виплат (13 грудня – у тестовому режимі, 19 грудня – офіційно) 1 000 грн отримали понад 5,5 млн українців, заявки подали 5,7 млн. Відповідні рахунки в банках відкрили 6,6 млн громадян.

"За інформацією уряду, 35% коштів [за програмою єПідтримка] витратили на книжкову продукцію, 32% – на відвідування кінотеатрів, 11% – на залізничні перевезення та 10% на інші напрямки", – наводить статистику витрат українців пресслужба президента України.

Зі свого боку в "Укрзалізниці" повідомили, що українці купили вже 100 тис. квитків за "ковідну виплату" на загальну суму 42 млн грн. "Середній чек однієї транзакції становить 420 грн", – зазначили в компанії.

Реклама

Подавати заявки на отримання цих грошей, як і раніше, можна, але грошей доведеться почекати вже до нового року. "Виплати за програмою є Підтримка триватимуть у 2022 році. Подавайте заявку в Дії та чекайте 1000 гривень від держави... Тим, хто подасть заявку після 29 грудня, кошти будуть нараховані вже у 2022 році", – повідомили у прес-службі Дії.

Що буде з виплатами далі

За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, в подальшому єПідтримка зазнає низки змін. Зокрема:

  • із середини січня 2022 року люди віком понад 60 років зможуть витратити гроші на ліки в аптеках;
  • у 2-3 кварталі 2022 з’явиться можливість подати заявку на отримання виплат не через Дію, а в офлайн-режимі;
  • у програмі братимуть участь нові банки. Якщо вже підключилося шість банків, то ще 13 у процесі під’єднання;
  • банки видаватимуть пластикові картки для єПідтримки, якими можна буде розрахуватися не лише онлайн або через Google Pay або Apple Pay, але й офлайн без смартфона.

"Програма діятиме протягом усього наступного року. Гроші, які люди отримають на свою картку, можна буде витратити впродовж чотирьох місяців з дати їхнього отримання", – розповіла вона під час брифінгу, який у YouTube транслював канал "КабМін".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно