Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В АТБ виступили з попередженням: з прилавків можуть зникнути деякі продукти

В АТБ виступили з попередженням: з прилавків можуть зникнути деякі продукти

На період дії карантину в Україні встановлюється розмір торгової надбавки не більше 10% на розширений перелік соціально-значущих продуктів харчування. Така ініціатива влади може призвести до зникнення деяких продуктів з прилавків торговельних мереж.

ВІДЕО ДНЯ

Про це заявив генеральний директор "АТБ" Борис Марков на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

"Встановлена планка націнки не більше 10% за документом не покриває витрати операторів ринку на логістику, сезонне списання та інші операційні послуги. А значить, цілком може призвести до припинення реалізації зазначених продуктів харчування до моменту налагодження всіх процесів і розуміння порядку їх ціноутворення", – зазначив він.

Реклама
Читайте також:
Ціна на олію зміниться: названо причину

За словами Бориса Маркова, ініціатива ніяк не обговорювалася з учасниками ринку, з профільними об’єднаннями та асоціаціями, тому і виглядає як інструмент лобіювання.

Реклама

"В принципі, прийняття і реалізація нормотворчих постанов в "новорічну ніч", просто поставивши весь рітейл перед фактом і апріорі обмеживши йому право для конструктивного діалогу та участі, – м’яко скажемо далеке від демократичної процедури", – додав він.

Марков стверджує, що магазини підвищують ціни на соціально значущі продукти харчування не з власної вини. За його словами, вони це роблять через зростання відпускних цін із боку виробників. Зі свого боку, ті самі змушені підвищувати ціни через зростання цін на енергоносії (газ), а також інші фактори, що враховують під час формування собівартості продукції.

Раніше видання розповідало, що через рекордне подорожчання продуктів харчування, в Україні можуть запровадити картки на їжу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно