Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи зникнуть із АТБ деякі товари: мережа супермаркетів звернулась до українців

Чи зникнуть із АТБ деякі товари: мережа супермаркетів звернулась до українців

Нещодавно мережа супермаркетів АТБ попередила українців про те, що, можливо, з прилавків можуть зникнути деякі продукти. Зараз же в АТБ заявили, що вони не зупинятимуть продаж "соціальних" продуктів (гречка, соняшникова олія, яйця, хліб тощо) через повернення в Україні державного регулювання цін.

ВІДЕО ДНЯ

Проте, як заявив генеральний директор корпорації АТБ Борис Марков, ризик виникнення перебоїв із продажем таких товарів загалом по країні зберігається.

"Спішимо запевнити, що реалізація соціально значущих продуктів у магазинах нашої торгової мережі зупинятись не буде. А от у інших операторів ринку – питання відкрите", – написав Марков у Facebook.

Реклама

Читайте також:  В АТБ виступили з попередженням: з прилавків можуть зникнути деякі продукти

За його словами, резонанс, якого набула ідея Кабміну, підтверджує не так її актуальність, як "неоднозначність і необдуманість". Гендиректор АТБ нагадав, що Україна вже жила в умовах регульованих цін на продукти у 1996-2017 роках.

Реклама

А з 1 липня 2017 року державне регулювання цін на соціально значущі продукти харчування було скасовано. Причому у відповідній ухвалі № 394 Кабмін зазначив: головна мета дерегулювання – це зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, розвиток конкуренції.

За словами гендиректора АТБ, бізнес готовий до діалогу та пошуку компромісних рішень. Марков уточнив, що Асоціація ритейлерів України (RAU), Європейська бізнес асоціація (EBA), учасники та експерти ринку направили до уряду пакет пропозицій щодо виходу із ситуації.

Раніше Марков уже попереджав, що втручання держави в ринкові механізми може мати наслідки. Як мінімум, супермаркетам знадобиться час, щоб підлаштуватися під нові правила.

Реклама

Нагадаємо, що через рекордне подорожчання продуктів харчування, в Україні можуть запровадити картки на їжу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно