Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чехія озвучила важливу новину для українців

Чехія озвучила важливу новину для українців

Громадяни України, які в’їхали до Чехії після російського вторгнення, зможуть працювати на території країни без спеціального дозволу.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

У понеділок у Чехії починає діяти спеціальний закон, що регулює надання захисту та віз, працевлаштування, соціального забезпечення, доступу до медичного обслуговування або освіти.

Реклама

За словами міністра внутрішніх справ Віта Ракушана, до Чехії прибуло 270 000 осіб, половина – діти. За словами деяких губернаторів, кількість новоприбулих складає вже близько 300 тисяч людей. Міністерство внутрішніх справ видало понад 200 тисяч віз.

Читайте також:
Держава платитиме тим людям, які безкоштовно прихистили переселенців: названо суму
Реклама

Іноземцям із країн, що не входять до ЄС, у Чехії зазвичай потрібні дозволи на роботу. За новим законом біженці з України з візою мають такий самий статус, як і іммігранти з посвідкою на проживання. Їм не потрібно звертатися по дозвіл. Вони можуть шукати роботу безпосередньо, їм не потрібно йти до бюро з працевлаштування.

Біженці також зможуть зареєструватися як безробітні. Потім бюро з працевлаштування надасть їм консультації та, при дотриманні умов, підтримку та, за необхідності, перепідготовку та допомогу з працевлаштування.

Бюро праці вже запропонувало на своєму сайті 342 тисячі вакансій. Три чверті були для людей без освіти або з базовою освітою. Близько 13 350 посад призначалися для студентів університетів та 23 600 посад для випускників середніх шкіл. Загалом 8800 посад припадало на охорону здоров’я та 2200 на освіту.

Реклама

Новоприбулі також зможуть отримати нову гуманітарну допомогу у розмірі 5000 крон для забезпечення потреб та початку життя в Чеській Республіці. Вони мають право на це протягом місяця, у якому вони отримали візу.

Закон про працевлаштування та соціальне забезпечення біженців з України має діяти до кінця березня наступного року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно