Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Власники зруйнованого житла зможуть самі обирати, де отримати нову квартиру

Власники зруйнованого житла зможуть самі обирати, де отримати нову квартиру

Українці, житло яких зруйнували рашисти, зможуть самостійно обрати де хочуть отримати нове житло. Такий механізм закладено у законопроєкт № 7198 про відшкодування зруйнованого та пошкодженого житла.

ВІДЕО ДНЯ

"Зруйновані приватні житлові будинки, садові та дачні будинки будуть відновлюватися державою на земельній ділянці, де вони розміщувалися. Що стосується квартир – на тій же ділянці, де стояв багатоквартирний будинок, може бути побудований аналогічний. Він також може бути побудований у тому ж кварталі або мікрорайоні. Але ми спеціально не обмежуємо прив’язку до місця проживання – так що люди зможуть самі вибрати населений пункт, де хочуть жити", – розповіла співавторка документа, голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк в ефірі телемарафона.

Читайте також:
Відомо, як проводитимуть оцінку пошкодженого і зруйнованого житла внаслідок війни
Реклама

Вона також додала, що населений пункт, де українці отримають нове відбудоване житло, має відповідати населеному пункту, де він жив до війни, за певними характеристиками. Зокрема, за кількістю населення. Адже ціна квадратних метрів у великих та невеликих містах значно різниться.

"Якщо людина з меншого міста захоче жити, наприклад, у Києві – ми передбачили механізм доплати за житло. Однак у нас є віра, що люди здебільшого повертаються до своїх будинків", – зазначила Шуляк.

Реклама

За її словами, законопроєкт передбачає компенсацію за зруйновані приватні будинки, квартири, а також недобудовані об’єкти – але тільки якщо в них вже були зведені несучі та зовнішні огороджувальні конструкції. "Тобто компенсація буде надана лише у випадку, якщо у пошкодженому/знищеному житловому будинку було збудовано всі поверхи та стіни", – пояснила політик.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно