Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Українцям даватимуть квартири: хто їх отримає в першу чергу

Українцям даватимуть квартири: хто їх отримає в першу чергу

Влада у найкоротші терміни прагне вирішити питання забезпечення житла для тих українців, які постраждали внаслідок війни. Один із варіантів розв’язання проблеми – за 3-4 місяці побудувати квартири та заселити туди внутрішньо переміщених осіб.

ВІДЕО ДНЯ

В інтерв’ю виданню Форбс заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко зазначив, що будувати житло для переміщених осіб будуть у 10-ти регіонах. Мова не про якісь тимчасові модульні комплекси, а про повноцінні квартири.

Читайте також:
Житло для переселенців: що може запропонувати Закарпаття
Реклама

"Ми побудуємо для них не якісь модульні тимчасові споруди, а нормальні домівки в 10 регіонах. Люди не повинні жити в спортзалах або школах. Ми вибрали проєкти, які можна втілити за три місяці. Це будуть саме квартири – в більшості двокімнатні, але й однокімнатні й трикімнатні. Після того, як ми відновимо домівки переселенців в містах, де вони жили до війни, – вони переїдуть, а ці квартири будуть віддані військовим і всім іншим, хто стояв у чергах", – зазначив Кирило Тимошенко.

Заступник голови ОПУ додав що потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир. Перші квартири переселенці мають отримати через 3-4 місяці. 

Реклама

"Існує багато не введених в експлуатацію, але фактично готових житлових будинків. У найближчий місяць держава почне їх викупати й надавати переселенцям.

Усі ці квартири мають бути одразу з ремонтами, з меблями, з побутовою технікою", – уточнив Кирило Тимошенко.

Квартири у першу чергу отримають ті переселенці, які не мають змоги знайти собі домівку чи проживають в спортивних залах, школах і так далі. Очільники областей складають списки тих, кого потрібно найперше переселяти. 

Реклама

Кирило Тимошенко також відзначив, що буде вирішуватись питання "бронювання" будівельників, адже їх робота є дуже важливою і саме від неї залежить реалізація програми.

Раніше видання публікувало детальне роз’яснення, як держава підтримуватиме вимушених переселенців. Мова про житло, роботу та фінансову допомогу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно