Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тарифи на газ і тепло з 1 червня: "Нафтогаз" роз’яснив ситуацію

Тарифи на газ і тепло з 1 червня: "Нафтогаз" роз’яснив ситуацію

Компанія "Нафтогаз" на своєму офіційному сайті прокоментувала інформацію, яка з’явилась у низці ЗМІ про, начебто, "подорожчання опалення у три рази".

ВІДЕО ДНЯ

У "Нафтогазі" пояснюють, що тарифи на газ та тепло із 1 червня змінюватись не будуть.

"10 травня 2022 року під час засідання Кабінету міністрів України було схвалено проєкт Закону України "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення. Законопроєкт, серед іншого, передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги.

Реклама
Читайте також:
Комуналка під час війни: у яких випадках нарахування не проводять

Інформація, яка була поширена в низці засобів масової інформації стосовно того, що "в Україні ціна на опалення буде підвищена втричі", є маніпулятивною", – йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

Реклама

"ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" на виконання умов трирічних договорів з підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) дійсно встановило нові ціни на природний газ. Запланований з 1 червня 2022 року перегляд цін був однією з умов договору, який ТКЕ добровільно уклали минулого року з Нафтогазом. А умови трирічних контрактів погоджувалися Урядом", – пояснює компанія.

На платіжках українців це не відіб’ється, – наголошують у "Нафтогазі".

Законопроєкт, який прийняв уряд, передбачає, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використано для стримування тарифів. Цими коштами буде компенсовано різницю між економічно обґрунтованими і поточними тарифами, зокрема для ТКЕ. Цей механізм також дасть можливість ТКЕ розраховуватись за новими цінами на газ з "Нафтогазом" та погасити прострочену заборгованість.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно