Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Україна готова взаємно скасувати мита на товари з ЄС

Україна готова взаємно скасувати мита на товари з ЄС

Україна готова у відповідь на тимчасову повну лібералізацію торгівлі з боку ЄС скасувати мита на європейські товари. Про це повідомив заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка.

ВІДЕО ДНЯ

"Щоб ми могли надалі говорити про збереження режиму "нуль на нуль" тривалістю довше, ніж 12 місяців, ми готові впровадити такий механізм вже наразі", – сказав Качка під час засідання комітету з питань фінансів, податкової та митної політики у четвер.

Він додав, що Україна має намір передусім скасувати мита на агропродукцію з ЄС. Качка зазначив, що бачить потребу захищати український ринок від товарів із тих країн, із якими немає преференційних умов торгівлі.

Реклама
Читайте також:
Євросоюз скасував на рік всі мита і квоти на експорт з України

"Конкуренція, від якої ми хочемо захищатися – це Туреччина, Китай та інші країни, з якими ми не маємо режиму преференційної торгівлі", – зазначив він.

Реклама

"Тому, щоб вести роботу з ЄС щодо постійного режиму безмитної торгівлі, ми хочемо піти на такий крок. І в контексті нашого кандидатства в ЄС це дуже правильно і доречно", – додав Тарас Качка.

"Економічно нам це вигідно. Єдина галузь, де є економічний дисбаланс – це м’ясо свинини, але тут швидше через африканську чуму свиней, а також – сири. Щодо сирів у нас була дискусія, чи варто захищати ринок. З одного боку, останніми роками було зростання імпорту сирів, переважно з Польщі, але загальна частка імпортних сирів не перевищує 25%... Однозначних ознак шкоди для українських сировиробників немає", – пояснив Качка.

Нагадаємо, в Україні в м’ясній галузі і свинарстві склалася критична ситуація.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно