Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Уряд погодив "транспортний безвіз" з ЄС

Уряд погодив "транспортний безвіз" з ЄС

Український уряд погодив остаточну редакцію Спеціальної угоди про лібералізацію автомобільних перевезень з делегацією Єврокомісії. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

ВІДЕО ДНЯ

"Українські перевізники чекали на це майже п’ять років – вчора ми погодили остаточну редакцію Спеціальної угоди про лібералізацію автомобільних перевезень з делегацією Єврокомісії. Якщо коротко, для перевізників підписання цієї угоди матиме таке ж значення, як скасування віз з країнами ЄС", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Найєм нагадав, що питома вага товарообігу з країнами Євросоюзу у 2021 році складала більше 41%, а обсяг вантажоперевезень автомобільним транспортом збільшився майже на 42%. При цьому подальше зростання обмежувалося нестачею дозволів на міжнародні перевезення, кількість яких по окремих напрямках або залишалась незмінною, або значно скорочувалась.

Реклама
Читайте також:
Україна готова взаємно скасувати мита на товари з ЄС

"А за три останні місяці у зв’язку з блокуванням українських портів обсяг товарообігу з ЄС автомобільним транспортом зріс у декілька разів. Для розуміння, лише палива автомобільним транспортом було імпортовано у 15 (!) разів більше ніж у довоєнні часи. Очевидно, ніяка дозвільна система такого навантаження б не витримала, і був великий ризик зупинки експорту автотранспортом вже у вересні-жовтні", – зазначив заступник міністра.

Реклама

За його словами, після підписання Угоди про транспортну лібералізацію проблему нестачі дозволів на міжнародні перевезення буде вирішено остаточно.

Підписання документа планується до кінця поточного місяця, повідомив він.

Нагадаємо, у Раді зареєстрували законопроєкт про скасування безмитного ввезення авто.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно