Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Мобілізованим військовим більше не платитимуть зарплату на старому місці роботи

Мобілізованим військовим більше не платитимуть зарплату на старому місці роботи

Мобілізованим військовим більше не платитимуть зарплату на старому місці роботи

В Україні роботодавцям більше не доведеться виплачувати середню зарплату працівникам, яких призвали на службу до армії під час мобілізації. Поки новація не набула чинності, за всіма такими військовослужбовцями під час воєнного стану зберігається не лише місце роботи та посада, а й середній заробіток.

ВІДЕО ДНЯ

Проте депутати Верховної Ради під час розгляду законопроєкту №7251 внесли поправку, яка може повністю це змінити. Зміну запропонували у фракції "Слуга народу". Поки що документ ще не підписано президентом Володимиром Зеленським.

Поки що військовозобов’язаному за призовом роботодавець продовжує виплачувати заробітну плату. Коли законопроєкт підпише президент, за такими військовими під час мобілізації зберігатиметься лише місце роботи та посада.

Реклама
Читайте також:
Чи мають право вручати повістки під час відпустки: пояснення юриста

Автором поправки є голова комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, депутатка від фракції "Слуга народу" Галина Третьякова.

Реклама

"Ця практика, щоб військовослужбовцеві роботодавець продовжував платити зарплату після мобілізації, виникла в 2014 році. На той час мобілізованих було не так багато, а державний бюджет був не в змозі або не було політичної волі достатньо фінансувати військових", – аргументувала політикиня.

Третьякова вважає, що військовослужбовці тепер можуть гідно заробляти і без такої норми. Вона нагадала, що мобілізований військовослужбовець отримує 30 тисяч гривень грошового забезпечення, а якщо він бере участь в активних бойових діях, то 100 тисяч гривень.

"Потрібно було знімати цей тягар із роботодавців, адже вони платять податки, за рахунок яких формується утримання наших військових, вони зараз ще виплачують заробітну плату, а ще потрібно, щоб вони розвивали економіку", – вважає Третьякова.

Реклама

Нагадаємо, Закарпаття облетіло відео, як жінки завадили військовим вручати повістки у селі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно