Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Платити можна за себе і за родичів: в Україні хочуть запровадити новацію

Платити можна за себе і за родичів: в Україні хочуть запровадити новацію

В Україні можуть запровадити чергову новацію. Якщо депутати ухвалять законопроєкт №7649, то громадяни отримають право самостійно платити Єдиний соціальний внесок для свого страхового стажу.

ВІДЕО ДНЯ

Ба більше, у пояснювальній записці до законопроєкту міститься також наступна інформація: "Зміни передбачають, що особи, які досягли 16-річного віку та не належать до осіб, яким призначено пенсію у солідарній системі, мають право на добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування відповідно договору, що укладається з Пенсійним фондом України".

Читайте також:
Новація з 1 січня 2023 року: українцям готують зміни, які стосуватимуться всіх
Реклама

Крім того, пропонується доповнити Закон України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" новими нормами, передбачивши можливість здійснення юридичними або фізичними особами персоналізованих благодійний внесків (адресованих визначеному пенсіонерові), з яких 70 відсотків пропонується спрямовувати для виплати такому пенсіонерові в обраний ним спосіб, передбачений Законом для виплати пенсій, а 30 відсотків – до солідарної системи і використовувати згідно з частиною першою статті 73 цього Закону.

Також внески можна буде робити не тільки для себе, але і для рідних.

Реклама

Як зазначили ініціатори даного законопроєкту, договори про добровільну оплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування можна буде укладати в електронній формі через портал "Дія" або сайт електронних послуг Пенсійного фонду.

"Чоловік має право самостійно визначати розмір страхових внесків, періодичність і терміни їх оплати", – саме таке уточнення містить документ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно