Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Діти зможуть "купити" пенсійний стаж батькам: в Україні хочуть запровадити новацію

Діти зможуть "купити" пенсійний стаж батькам: в Україні хочуть запровадити новацію

Діти зможуть "купити" пенсійний стаж батькам: в Україні хочуть запровадити новацію

Народні депутати зробили вагомий крок до дозволу українцям самостійно сплачувати Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) для отримання страхового стажу. Українські громадяни матимуть можливість вносити його не лише за себе, а й за родичів – наприклад, діти за батьків.

ВІДЕО ДНЯ

Про це розповіла засновниця LLC Holding Company “Golden business group” Марина Дмитрієва. Вона наголосила: відповідний законопроєкт №7649 вже прийнято за основу зі скороченим терміном підготовки до 2 читання.

Читайте також:
Платити можна за себе і за родичів: в Україні хочуть запровадити новацію
Реклама

“Своїм рішенням парламент показав підтримку розвитку солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та підвищення рівня пенсійного забезпечення в Україні. Добровільні внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування зможуть сплачувати громадяни, які досягли 16-річного віку і не належать до осіб, яким призначено пенсію”, – розповіла Дмитрієва.

При цьому вона наголосила: за документом, для цього такі особи мають укласти договір з Пенсійним фондом. Передбачається, що такий договір оформлятиметься в електронній формі через портал Дія, застосунок Дія або вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду.

Реклама

Зазначимо: згідно з законопроєктом, платник зможе самостійно визначити розмір страхових внесків, періодичність та строки їх сплати. Дохід, з якого сплачено страхові внески за договором, враховуватиметься у заробітній платі (доході) для розрахунку пенсії.

“Такий договір можна буде укласти на користь третьої особи. Крім осіб, інформація про які відсутня в інформаційній базі системи персоніфікованого обліку”, – також зауважила Дмитрієва.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно