Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціни на оренду квартир перерахували. З’явилася нова тенденція

Ціни на оренду квартир перерахували. З’явилася нова тенденція

В Україні збільшилася кількість квартир, які здають в оренду. Житло пропонують, зокрема, й ті українці, які раніше не заробляли на оренді. Вони більш лояльні щодо ціни і менш прискіпливі до орендарів. Загалом ціни на оренду зросли практично у всіх регіонах.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільше з квітня зросли ціни на оренду в Київській та Черкаській областях (+40%), а також Рівненській (+32%), Хмельницькій (+4%), Івано-Франківській та Львівській (+5%), Чернівецькій (+7%), Тернопільській (+9%), Волинській (+11%), Закарпатській (+19%).

Читайте також:
Затримано "орендодавця", який родину з дітьми замість житла привіз на цвинтар
Реклама

Найчастіше українці цікавилися купівлею житла у Києві, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Полтавській областях. Експерти фіксують, що у 78% новобудов забудовники змушені були підняти ціну за "квадрат" за час повномасштабної війни. Ще 22% не змінювали цінників.

Ситуація в 2022-му кардинально змінилася, розповідає представник Асоціації фахівців з нерухомості Едуард Бразас. Ні напливу студентів, ні внутрішньої трудової міграції немає. Попит на оренду справді зростає, проте завдяки зростанню кількості переселенців із тимчасово окупованих територій.

Реклама

"Цього року все по-іншому. Немає припливу клієнтів, але пожвавлення на ринку є. Воно пов’язане не з осінню, а із загальною ситуацією в країні. Київ відновлюється, люди повертаються. Приїжджають люди з тимчасово окупованих територій. Попит зростає від місяця до місяця, ми й у серпні це бачили", – каже Бразас.

Є певні зміни на ринку. Зокрема, дедалі частіше орендодавці зазначають у договорах: ціни можуть переглянути з ініціативи власника житла за пів року. Водночас конкретна сума не вказується, йдеться про ринкову вартість.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно