Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Опалювальний сезон 2022-2023: як самостійно підготуватися до зими

Опалювальний сезон 2022-2023: як самостійно підготуватися до зими

Опалювальний сезон цієї зими буде складним. Влада попереджає, що через постійні ракетні обстріли по об’єктах інфраструктури, організувати тепло у кожній оселі буде важко. Ба більше, українці взимку можуть залишитися і без світла та газу. Тому про те, як підготуватися до холодів уже зараз, розповідаємо нижче.

ВІДЕО ДНЯ

Яким буде опалювальний сезон 2022-2023 в Україні

Представники влади переконують, що цей опалювальний сезон буде найскладнішим за всі роки незалежності України. Аналізуючи дані Мінрегіонів, можна побачити, що дуже багато ТЕЦ вийшли з ладу через постійні обстріли.

Наразі не працюють зовсім:

Реклама
  • Охтирська ТЕЦ;
  • Кременчуцька ТЕЦ;
  • Чернігівська ТЕЦ;
  • 331 ТЕЦ по всій Україні зазнала пошкоджень.
Читайте також:
Синоптики розповіли, якою може бути зима в Україні
Реклама

Чи буде опалення на тимчасово окупованих територіях

На територіях, які знаходяться під тимчасовою окупацією, де відбуваються бойові дії, в прифронтових та деокупованих містах і селах опалювальний сезон 2022-2023 поки що майже неможливий. Справа в тому, що там перебиті електромережі та газопроводи.

Як пропонує влада готуватись людям до холодів

Наразі Кабмін України розглядає варіант щодо зменшення мінімальної температури в квартирах з +20 градусів до +16 градусів.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов запевняє, що готуватись до зими варто заздалегідь: «Очевидно, що ця зима буде надскладною. Вважаємо, що оптимальна температура в будинку повинна коливатися в межах вісімнадцяти-двадцяти градусів, але в жодному разі не нижче шістнадцяти градусів. Як у економних країнах розвиненої Європи. Але як ми переживемо цю зиму, залежить від кожного з нас. Готуватись до холодів варто саме зараз».

Реклама

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль стверджує, що в Україні працюватимуть модульні котельні, які забезпечуватимуть людей теплом та працюватимуть на різних видах палива.

Андрій Садовий, міський голова Львова, пропонує людям закуплятися елекроприладами, використання яких зменшить кількість споживаного газу. Також люди повинні подбати про справність електропроводки, купити запобіжники, які стримають перепади напруги.

Андрій Садовий пише про це на своїй сторінці в фейсбук: «По можливості варто придбати печі-буржуйки та дрова. За відсутності газу та електроенергії, вони допоможуть зігрітися та приготувати їжу. Також потрібно запастися ліхтарями та світильниками на батарейках. Не слід нехтувати сухим спиртом, свічками та сірниками. Це дозволить висвітлити ваші приміщення та хоча б отримати окріп. Власникам квартир із дерев’яними вікнами потрібно заздалегідь заклеїти віконні рами, щоб уникнути протягів».

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух планує створювати у місті стратегічні запаси та шукає альтернативу газу. Він закликає людей, які живуть у приватних будинках закуповувати брикети та дрова, будувати печі.

Нагадаємо, що уряд вже ухвали рішення, якою буде ціна на газ до кінця опалювального сезону

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно