Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Що буде з доларом в Україні: думка експерта

Що буде з доларом в Україні: думка експерта

Готівковий курс і надалі "штормитиме" на новинах про спроби анексії українських територій, про це розповів фінансовий аналітик інвестгрупи ICU Михайло Демків. Він зазначає, що новини про "ядерку", мобілізацію та "референдуми" роз’ятрили й без того напружений валютний ринок. Додатковий ажіотажний попит тягне курс догори в бік рівня понад 42 грн/дол.

ВІДЕО ДНЯ


"Ключове питання – чи це проблема браку пропозиції, чи це попит на готівку так виріс. Я прийшов до висновку, що це друге. Звичайно, дефіцит валюти є, він спостерігається з лютого, але власне зараз він більш гострий, ніж був ще в липні. Ми бачимо, що банки завозять, офіційно імпортують готівку в досить значних обсягах: понад 500 млн у серпні – це багато. Плюс Нацбанк ще в часи початку коронакризи в 2020 році накопичив ще 700-800 млн дол. у готівці, і зараз банкам продає її за безготівку для того, щоб підкріпити каси і не було браку", – сказав Демків.
За його словами, цікавим моментом є те, що українці надають перевагу долару.

Читайте також:
Що буде далі: в НБУ розповіли, чи планують змінювати офіційний курс долара
Реклама

"Він є більш популярним, і навіть на інтервенціях, які проводить НБУ, долар вигрібають повністю, 100 млн, а євро тільки частково. І тому європейську валюту можна купити в банках набагато частіше, ніж долар", – зазначив аналітик.

У ICU також наголосили, що на міжбанківському ринку попит на валюту теж зріс, що призвело до збільшення інтервенцій НБУ до 737 млн дол. – найбільшого обсягу з другого тижня липня. Проте готівковий курс і надалі "штормитиме" на новинах про спроби анексії українських територій, й психологічні чинники превалюватимуть на ринку.

Реклама

Нагадаємо, курс долара в обмінниках сягнув нових висот: скільки зараз коштує валюта.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно