Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Якими будуть тарифи з 1 жовтня 2022 року на електроенергію, газ та гарячу воду

Якими будуть тарифи з 1 жовтня 2022 року на електроенергію, газ та гарячу воду

В Україні у жовтні повинен стартувати опалювальний сезон. Влада вже попередила громадян, що він буде дуже важким. Температура в оселях українців буде на кілька градусів нижчою, а там, де ведуться активні бойові дії та немає змоги відремонтувати зруйновану інфраструктуру, опалення не буде взагалі.

ВІДЕО ДНЯ

В цій публікації розповідаємо, що буде з цінами на електроенергію, газ та воду з 1 жовтня 2022 року.

Читайте також:
Новий опалювальний сезон можуть розпочати пізніше, а температура в оселях буде нижчою
Реклама

Розпочнемо з електроенергії. Значна кількість українців будуть грітись цього опалювального сезону електрикою. У пресі вже неодноразово з’являлась інформація, що електричні конвектори розпродаються в магазинах, мов гарячі пиріжки. Це свідчить про те, що люди прагнуть мати альтернативу газовому опаленню.

Відразу зазначимо, що тариф на електроенергію зростати з 1 жовтня не буде. Ціни залишаться на тому самому рівні. Нинішній тариф на електроенергію для населення діє з 1 жовтня 2021 року. Він становить 1,44 грн за кВт-год при споживанні до 250 кіловатів на місяць. Водночас домогосподарства, які споживають більше зазначеної цифри, оплачують електроенергію за тарифом 1,68 грн за кВт-год.

Реклама

Тепер про тарифи на газ. Понад 12 мільйонів споживачів зараз отримують блакитне паливо від ГК "Нафтогаз України". Ціна для побутових споживачів складає 7,96 грн/м³ (з ПДВ). До вартості потрібно ще додати ціну за транспортування, яка відрізняється в залежності від оператора ГРМ. Загалом цих операторів є понад 40 і у всіх різна вартість доставки газу.

З 1 жовтня змін у тарифах не буде. Єдине, громадяни повинні врахувати, що деякі постачальники мають річний тариф, а деякі – і річний, і місячний.

Тарифи на гарячу воду також не зміняться. Ще раніше Нафтогаз оголосив, що постачатиме газ виробникам тепла по 7,40 грн/м³. Відповідно, вартість залишається незмінною для всіх споживачів гарячої води та опалення.

Реклама

Раніше повідомлялось, що в Україні зміняться платіжки за світло.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно