Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як оформити субсидію через Дію: покрокова інструкція

Як оформити субсидію через Дію: покрокова інструкція

Українцям, які мають право на отримання субсидії, радять подумати про її оформлення заздалегідь. До того ж зробити це можна онлайн через застосунок Дія.

ВІДЕО ДНЯ

Розповідаємо детальніше, як можна оформити субсидію через Дію.

Крок 1 – авторизуйтесь на сайті id.diia.gov.ua. Це спосіб підтвердження особи за допомогою банку. Виберіть зі списку свій банк, введіть логін та пароль від інтернет-банкінгу. BankID використовують: Монобанк, ПриватБанк, Ощадбанк, Райф, Альфа-банк та ще понад 30 інших банків.

Реклама

Крок 2 – заповніть заяву на субсидію. У заяві необхідно зазначити адресу, за якою хочете отримати субсидію; чи маєте заборгованість за комунальні послуги; оберіть, на які саме ЖКП потрібна пільга (можна обрати кілька).

Потім треба вказати номер особистого рахунку та назву організації, яка надає послугу, чи є лічильники, а також інформацію про доходи усіх членів домогосподарства, які фактично проживають за зазначеною адресою, окрім тих, інформація про яких є в держреєстрах.

Реклама
Читайте також:
Якими будуть тарифи з 1 жовтня 2022 року на електроенергію, газ та гарячу воду

Крок 3 – оберіть спосіб отримання субсидії з двох запропонованих варіантів – на банківську картку чи у відділенні Укрпошти.

Крок 4 – завантажте скани чи фото документів у разі потреби. Це може бути довідка про доходи, інформація про які відсутня в податковій та Пенсійному фонді, договір оренди квартири або ж, наприклад, документи, які підтверджують перебування особи в складних життєвих обставинах тощо.

Реклама

Крок 5 – перевірте правильність даних, поставте електронний підпис та надішліть заявку. Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії. У разі, якщо знадобляться додаткові дані, має прийти сповіщення.

На який термін надається субсидія?

Субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується на неопалювальний сезон – з 1 травня до 30 вересня та опалювальний сезон – з 1 жовтня до 30 квітня. Житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні. При призначенні враховується тривалість опалювального сезону з 16 жовтня до 15 квітня включно.

Хто має право на отримання субсидії?

Право на отримання житлових субсидій мають сім’ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу. Наразі обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить виключно від доходів сім’ї:

  • обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства – середньомісячний сукупний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства, і визначається середньомісячний дохід на одну особу;
  • дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, встановленого на 1 січня року, з якого призначається субсидія;
  • отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 20%, і таким чином визначається відсоток від середньомісячного сукупного доходу.

Раніше повідомлялось, що частині українців спростили отримання субсидії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно