Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Деяким українцям пропонують платити по 5 тисяч на місяць спецпенсії

Деяким українцям пропонують платити по 5 тисяч на місяць спецпенсії

На сайті Верховної Ради зареєстровано Проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо борців за незалежність України у XX столітті) №8032.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначають автори, метою законопроєкту є відновлення історичної справедливості, встановлення державою належного соціального захисту борців за незалежність України в XX столітті, зокрема, підвищення рівня їх пенсійного забезпечення.

Читайте також:
По 13 тисяч на особу: жителі 12 областей отримають допомогу від УВКБ ООН
Реклама

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною", поширивши його дію на громадян України, які відповідно до Закону України "Про правовий статус 2 та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті" мають статус борців за незалежність України у XX столітті та відповідно до Закону України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років" зазнали репресій за політичними або релігійними мотивами у формі позбавлення волі (ув’язнення) або примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричного закладу і реабілітовані у встановленому законом порядку.

Пенсію за особливі заслуги борцям за незалежність України у XX столітті пропонується встановити у розмірі 200 відсотків прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність.

Реклама

Якщо все ж справа дійте до голосування у сесійній залі й згаданий законопроєкт отримає необхідну підтримку серед нардепів, тоді ті громадяни, які мають особливі заслуги перед Україною, отримуватимуть додатково спецпенсію в розмірі 5016 гривень. Така сума вказана у пояснювальній записці до законопроєкту.

За орієнтовними оцінками кількість людей, які підпадають під визначені законопроєктом критерії, обчислюється десятками, максимум – кількома сотнями. Це число, на жаль, з кожним роком зменшується.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно