Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Шукаю роботу: яких вакансій зараз найбільше на біржі

Шукаю роботу: яких вакансій зараз найбільше на біржі

В Україні наразі офіційно зареєстровано 250 тисяч безробітних. Всі розуміють, що реальна цифра громадян, які через війну втратили роботу, є куди більшою. Хтось виїхав за кордон, хтось не вважає за потрібним реєструватись у центрі зайнятості, а є й такі, яким роботодавець міг просто заморозити контракт, але працівник не вважається звільненим, а отже і безробітнім.

ВІДЕО ДНЯ

Державний центр зайнятості зазначає, що вакансій зараз менше, ніж до війни. Але якщо порівнювати з літом 2022 року, то їх кількість все ж зросла.

Читайте також:
Деяким українцям вирішили доплачувати надбавку до зарплати: кому саме
Реклама

Найбільше тепер шукають людей робітничих професій.

"Потреб найбільше у робітниках, які володіють інструментом – це токарі, фрезерувальники, водії, трактористи, кухарі, представники сфери торгівлі та фармакології", – розповідає заступниця директора Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Олена Мельник.

Реклама

Якщо ж людина інструментом не володієте, проте бажання до роботи має, то є змога пройти безоплатні курси перепідготовки.

"Впродовж року ми підготували понад 40 тисяч, пройшли навчання і майже 90% отримали роботу після такого навчання", – додає Олена Мельник.

Якщо за місяць підходящої роботи так і не знайшлося, то служба зайнятості може запропонувати громадські або суспільно-корисні роботи. Мова про розбір завалів, заготівлю дров та іншу роботу. У двох областях України – Чернігівській та Сумській – на такі роботи (так звана армія відновлення) вже залучені понад 400 осіб.

Реклама

В одній із попередніх публікацій інтернет-видання PMG.ua детально описувало, кого і на які роботи "призиватимуть" для армії відновлення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно