Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кожен зможе отримати безкоштовно: для українців озвучили важливу інформацію

Кожен зможе отримати безкоштовно: для українців озвучили важливу інформацію

Українцям безкоштовно роздадуть енергоефективні лампочки. За задумом, це має допомогти в економії електроенергії. Оцінку енергоефективності робила Єврокомісія, вона ж і профінансує закупівлю LED-лампочок.

ВІДЕО ДНЯ

Міністерство економіки України зазначає, що в Уряді є амбітна мета – провести заміну 50 мільйонів ламп розжарювання на нові енергоефективні. Як повідомила Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на міжнародній конференції з підтримки України в Парижі, наразі буде профінансовано закупівлю близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок.

Читайте також:
Оприлюднено графік відключення електроенергії на 16 грудня
Реклама

У Єврокомісії порахували, якщо вдасться замінити 50 мільйонів старих лампочок на нові, – то це заощадить Україні 1 ГВт електроенергії.

Своєю чергою міністерка економіки України Юлії Свириденко зазначила, що в Україні буде запроваджено програму, коли населення зможе обміняти старі лампочки розжарювання на нові світлодіодні. Цей обмін буде безкоштовним.

Реклама

"Такий простий спосіб, як заміна ламп живлення на енергоощадні ЛЕД-лампи, може допомогти нам споживати на 7-10% менше електроенергії в момент пікового навантаження. Найближчим часом Мінекономіки представить детальну інструкцію, як можна отримати світлодіодні лампи – механізм буде максимально простим", – запевнила Юлія Свириденко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно