Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Чехії медсестра пожертвувала мільйон крон на "швидку" для ЗСУ

У Чехії медсестра пожертвувала мільйон крон на "швидку" для ЗСУ

Чеська ініціатива "Подарунок для путіна", відома своєю акцією зі збору коштів "Танк Томаш", зібрала кошти на автомобіль Hummer H1, який слугуватиме військовою швидкою допомогою на передовій в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

Було зібрано 6,5 мільйонів чеських крон. Цілий мільйон крон з цих коштів надіслала одна медсестра. "У нас дійсно впало підборіддя від цієї пожертви", – прокоментували в ініціативі.

Проєкт "Подарунок для путіна" співпрацює з Team4Ukraine1. "Ми працюємо з медичним підрозділом, де є лікарі, які на передовій рятують життя. У хлопців є власні машини швидкої допомоги, на яких вони вивозять поранених солдатів з передової до прифронтових госпіталів", – розповів Мартін Ондрачек, співавтор ініціативи.

Реклама
Читайте також:
Чехія надасть Україні допомогу на 8,5 мільйонів євро для проходження зими

Врешті-решт, було зібрано не на одну машину швидкої допомоги. Ініціатива була приємно здивована пожертвою у розмірі одного мільйона крон, надісланою жінкою з сектору охорони здоров’я.

Реклама

"Я говорив з хлопцями з Team4Ukraine1, які сказали, що це була одна з найбільш зворушливих розмов. Я знаю, що пані працює в сфері охорони здоров’я", – сказав Ондрачек. Більше інформації про щедрого дарувальника він не має.

Team4Ukraine1 повідомила у Twitter, що донором є Яна Р. "Вчора вона подзвонила, коли частина команди щойно перетнула кордон з України назад до ЄС. Це було зворушливо, спрацювала приємна синергія вчорашнього ефіру, попередніх виступів у ЗМІ різних членів команди та нашого твіттера", – розповіли лікарі, які також підкреслили, що жінка не багата, а просто хоче допомогти.

Наразі група лікарів планує закупити саме Hummer H1, які хочуть переобладнати у карети швидкої допомоги та обладнати приладами нічного бачення. Машини швидкої допомоги на передовій не мають права мати фари, тому покладаються на нічне бачення.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно