Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нові рахунки шокували деяких споживачів: Нафтогаз розповів, що тепер робити

Нові рахунки шокували деяких споживачів: Нафтогаз розповів, що тепер робити

Газопостачальна компанія Нафтогаз України відповіла споживачці, яка була вражена сумою у новому рахунку за доставку газу.

ВІДЕО ДНЯ

Жінка у коментарях до публікації Нафтогазу обурилася новою платіжкою за розподіл газу. Мовляв, і 260 гривень – "це забагато", а тут нарахували 432 гривні. Споживачка просить пояснити, "що це за доставка газу така?"

Нафтогаз України на це відповів, що їхня компанія є постачальником блакитного палива. За послуги доставки (розподілу) газу відповідають оператори ГРМ (облгази). Відповідно, схвильованій сумою до сплати споживачці порекомендували звернутися до її оператора ГРМ.

Реклама
Читайте також:
Зміни із січня 2023 року: Нафтогаз повідомив про новацію – що тепер можна

Відзначимо, що кілька днів тому було опубліковано попередження про зміни у квитанціях за транспортування газу. Попри те, що тарифи на розподіл не змінились, суми в платіжках можуть бути зовсім іншими. Адже у 2023 році розрахунок буде вестись на основі попереднього газового року.

Реклама

Газовий рік, до речі, не те ж саме що і календарний. Він триває з 1 жовтня одного року по 30 вересня наступного. Відповідно, якщо споживання блакитного палива за вказаний період зменшилось, то і суми у квитанціях у 2023 році будуть меншими. І навпаки, якщо споживач використовував більші об’єми газу (у порівнянні з попереднім газовим роком), то тепер він сплачуватиме більшу суму.

До того ж тарифи різняться в залежності від регіону України. Наприклад, клієнти Київоблгазу сплачують 1,79 грн за кубометр з ПДВ за місяць. Водночас клієнти Львівгазу – 2,03 грн за 1 м.куб, Закарпатгазу – 2,39 грн за куб.

Список всіх тарифів на розподіл (транспортування) газу можна подивитись у публікації, присвяченій цій темі.

Реклама

Варто нагадати, що наразі Нафтогаз вже сформував нові рахунки за грудень 2022 року. Відповідно, є час до 25 січня 2023 року, щоб їх оплатити.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно