Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні виявили небезпечне печиво: його терміново знімають з продажів

В Україні виявили небезпечне печиво: його терміново знімають з продажів

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF від 12 січня 2023 року № 2022.7376-fup 4, стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania ) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ "ЛЬВІВІМПОРТ").

ВІДЕО ДНЯ

Через це Держпродспоживслужба попередила операторів ринку, що необхідно небезпечні ласощі терміново зняти з прилавків магазинів.

Читайте також:
Закарпатців попереджають про морозиво, яке небезпечно їсти
Реклама

"Інформуємо, що відповідно до статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, що передбачено частиною 3 статті 20 даного закону", – роз’яснює Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

Також відомство просить негайно повідомити про виявлення даного товару в обігу (вул. Минайська, 39 а, м. Ужгород, Закарпатська область, 88015, тел.: (0312) 64-71-79).

Реклама

Чим небезпечне печиво

Акриламід – органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості.

Характерною особливістю акриламіду є те, що ознаки отруєння проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів.

До симптомів ураження належать: посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння або навіть параліч кінцівок. Контакт акриламіду із очима спричиняє ураження конюктиви, пошкодження рогівки ока. Вдихання пари або пилу може призвести після прихованого періоду до серйозного ураження нервової системи.

Реклама

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно