Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Укренерго повідомили про наявну ситуацію з електроенергією

В Укренерго повідомили про наявну ситуацію з електроенергією

В Україні поступово зростає споживання електроенергії через посилення морозів. Більш стрімке зростання очікується із початком робочого тижня.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляється в пресслужбі "Укренерго".

Читайте також:
Які області отримують найбільше електроенергії: пояснення Укренерго
Реклама

Дефіцит електроенергії дещо зменшився завдяки збільшенню виробництва, проте досі зберігається на суттєвому рівні. Наявний обсяг виробленої електроенергії ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі.

Повідомляється, що вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. При цьому у Київській та Одеській областях є мережеві обмеження.

Реклама

Ліміти споживання доведені до всіх областей. Проте обмеження будуть діяти, за виключенням Київської та Одеської, лише на період з 16:00 до 20:00. В інший час доби обмеження споживання застосовувати не планується.

На жаль, через масштабну аварію на одній з підстанцій НЕК "Укренерго", в Одесі та прилеглих районах продовжують діяти аварійні відключення.

Фахівці розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів.

Реклама

В Укренерго повідомили, що причиною дефіцитою є наслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. 13 ракетних та 15 дронових атак завдали значних пошкоджень об’єктам високовольтної мережі та електростанціям.

В компанії зазначили, що після ремонту в мережу повернулись два блоки на теплових електростанціях. Водночас один блок виведено в аварійний ремонт. Також протягом майже всієї доби відбувається імпорт електроенергії з інших країн.

Нагадаємо, що обленерго опублікувало новину для споживачів. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно