Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Новий тариф на електроенергію 2023: коли може підвищитись та що відомо

Новий тариф на електроенергію 2023: коли може підвищитись та що відомо

Тема тарифів під час війни дуже чутлива. Так виходить, що ціни можуть зрости і на електроенергію, і на газ, і водопостачання.

ВІДЕО ДНЯ

Стосовно подорожчання блакитного палива жодної конкретики немає. Є тільки загальні фрази про те, що вони мають бути ринковими. З водопостачанням ситуація ясніша. Подорожчання буде у два етапи. Нещодавно інтернет-видання PMG.ua показувало таблицю потенційних цін на водопостачання та водовідведення.

Але чи не найбільше хвилювання у людей через тарифи на електроенергію. Адже, згідно з попередніми повідомленнями, "світло" може подорожчати у два рази.

Реклама
Читайте також:
Подекуди можуть відключити вже наступного тижня: для українців озвучили попередження

Днями видання UBR опублікувало інформацію, що новий тариф на електроенергію може бути 2,80 грн за кВт-год. Причому вже з наступного місяця.

Реклама

Влада зазначає, що потрібно ремонтувати енергомережу, яку було пошкоджено росіянами масованими ракетними обстрілами. На це потрібні знані суми грошей, відповідно, частину планують "виручити" за допомогою нових тарифів.

Також у пресі є інформація, що розглядається варіант запровадження диференційованого тарифу. Багато споживаєш – більше платиш, менше споживаєш – менший тариф отримаєш. Але як бути тим, хто і надалі в опаленні використовує електричні конвектори (в такому разі у дворогосподарств будуть великі об’єми споживання) – невідомо.

Остаточний тариф на електроенергію та коли він може підвищитись для населення офіційно ще не повідомляли. Єдине запевнення було від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, що ціни не зміняться до кінця поточного опалювального періоду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно