Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Що буде з цінами на бензин і дизельне пальне найближчим часом

Що буде з цінами на бензин і дизельне пальне найближчим часом

Ціни на пальне найближчим часом можуть ще трохи знизитись, потенціал для цього є. Про це зазначив директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

ВІДЕО ДНЯ

"Днями одна частина ринку знизилася на гривню, потім друга частина теж впала, і я думаю, що це не останнє зниження. Думаю, протягом 7-10 днів отримаємо ще, мінімум, 1 гривню, а може, навіть і більше", – припускає він.

При цьому, як прогнозує керівник спеціальних проєктів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев, зараз йдеться швидше про цінову стабілізацію.

Реклама
Читайте також:
Скільки коштуватимуть яйця перед Великоднем

Також не варто забувати, що в Україні ось-ось розпочнеться посівна кампанія й аграріям буде потрібно більше палива, насамперед дизельного.

Реклама

"Втім проблем з посівною не повинно виникнути, бо зараз у країні рекордні запаси пального: "Усі аграрії залиті, всі комерційні компанії залиті, до того ж у нас цього року не буде такого обсягу сільськогосподарських робіт як раніше. У нас запаси палива більші, ніж раніше, а потрібно нам його буде менше", – розповів він.

Таким чином, на сьогодні об’єктивних передумов для подорожчання пального немає. "Зараз це здається якимось взагалі неймовірним сценарієм", – каже Куюн.

Проте, є чисто внутрішні фактори, які можуть спричинити зростання цін на автомобільне паливо. Нещодавно голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що з липня 2023 року планується повернути ставку ПДВ на нафтопродукти у розмірі 20% – після повномасштабного вторгнення її було знижено до 7%.

Реклама

А збільшення податку, найімовірніше, призведе до відповідного зростання кінцевої ціни, переконані експерти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно