Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатське місто лідирує за вартістю оренди житла

Закарпатське місто лідирує за вартістю оренди житла

Після початку повномасштабної війни, від 24 лютого 2022 року, в Україні різко змінився ринок оренди житла, оскільки багато людей переїхали на захід країни. Наразі найдорожчим містом став Ужгород. Про це в ефірі "Громадського радіо" заявила експерт ринку нерухомості Ірина Ткаченко. За її словами, не сильно відстають по рівню цін і регіони в центрі нашої держави.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Де оренда квартири коштує найдорожче

"На сьогоднішній день лідерство за найвищими цінами на житло зберігає Захід України, і скоріш за все, гілку першості тримає Ужгород і передмістя. Це найдорожчий сегмент на сьогоднішній день. Але десь межує з ним по ціновій політиці і попиту центральна частина нашої країни — Черкаси я би також віднесла до одного із популярних регіонів", — розповіла Ткаченко.

Реклама

За її словами, назвати середню ціну на оренду квартири складно, оскільки вона може бути нерелевантою, адже в новобудові може бути одна вартість, а в старому будинку — інша.

"Ужгород зберігає тенденцію утримання тієї ціни, яка була рік тому, коли почалася масова міграція внурішньо переміщених осіб, і квартири піднялися в ціні в 2-3 рази. Усе залежить від наповнення, попит зберігається, тому і вартість зберігається там досить висока. Однокімнатна квартира при довоєнних цінах може, наприклад, коштувати 5-6 тисяч гривень, на сьогодні це - 10-12 тисяч гривень", — каже Ткаченко.

Реклама

Ще одним дорогим містом на Заході України є Львів, але він програє Ужгороду через більшу віддаленість від кордону, пояснює експерт. "Щодо того, чому, наприклад, на першому місці не Львів, як зазвичай вважають, - Ужгород ближче до кордону, і людям, які перетинають його частіше, ніж зазвичай, зручніше жити ближче до кордону. Львів також дороге місто, ми його не можемо не враховувати, але на сьогодні трошки змінилася тенденція орендарів у виборі житла. На початку війни люди виїжджали, і їм було байдуже на все, і на ціну також, аби було безпечніше.

Минув рік, трохи усі вже прийняли ситуацію. Уже вмикаються раціональність і той момент, коли ти вже рахуєш не тільки вартість оренди житла, а й вартість продовольчого кошику, сплати комунальних платежів тощо. В Ужгороді ця частина витрат бюджетніша", — каже Ткаченко.

Нагадаємо, що сусідня країна обмежить виплати допомоги українським біженцям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно