Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Для водіїв в Україні готують кілька великих змін: які нововведення будуть

Для водіїв в Україні готують кілька великих змін: які нововведення будуть

Зміни для водіїв – тема, яку обговорюють дуже часто. Адже за останній період вже відбулись або незабаром будуть запроваджені кілька нововведень.

ВІДЕО ДНЯ

Про одне з них ми вже писали буквально кілька днів тому. Мова про можливість продати транспортний засіб разом з номерними знаками. Кабінет міністрів зміни вже затвердив. Вони почали діяти із 12 травня.

Читайте також:
Українських водіїв повідомили про зміни, які почали діяти із 12 травня
Реклама

Тепер про дві великі зміни для водіїв, які очікують вже незабаром.

Перша – вже із 6 серпня автосалони зможуть надати послугу реєстрації автомобіля у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України. Тобто, вони зможуть представляти інтереси своїх клієнтів. На практиці це виглядатиме так: покупець придбав авто, надав дозвіл на представницькі функції юрособі в МВС, тобто автосалону, там для нього видадуть номерні знаки. В цьому разі з автосалону він виїде з повністю оформленим транспортним засобом.

Реклама

Ще одна зміна, яка пов’язана із попереднім нововведенням, – зникне необхідність отримувати так звані "тимчасові" номери, їх ще називають "транзитні". Починаючи із серпня, власникам нових авто отримувати їх не стане обов’язковим. Тобто, фізично авто не покидатиме автосалон (парковку чи торговий майданчик) до повної реєстрації. Адже його буде зареєстровано відразу. Відповідно, необхідність отримати тимчасовий номерний знак відпаде.

Наступні великі зміни для водіїв будуть пов’язані з можливістю купити та продати авто в Дії. Зробити це можна буде вже із вересня 2023 року. Весь процес мігрує у цифровий формат. Очевидно, що більш детально про нову можливість буде роз’яснено МВС згодом.

До речі, про це ми вже повідомляли, у червні автовласники матимуть змогу обрати онлайн номерні знаки. На вибір громадяни матимуть як платну, так і безкоштовну комбінації. Якщо водій вибере платну, то відразу в особистому кабінеті матиме змогу розрахуватись за них.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно