Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорська компанія збудує на Закарпатті ряд об’єктів

Угорська компанія збудує на Закарпатті ряд об’єктів

Угорська компанія збудує ряд об’єктів у рамках спорудження сміттєсортувального заводу на Берегівщині. Про це повідомив представник ТОВ "МЕНТО Екологічна культура" Томаш Боглар у рамках першої офіційної прес-конференції проєкту "ZeroWaste: Нуль відходів: теорія для всіх, практика для кожного у транскордонному регіоні" у Ніредьгазі.

ВІДЕО ДНЯ

Він, зокрема, повідомив, що вся інфраструктура буде побудована на 4 гектарах території. Наразі там уже розпочато облаштування полігону для складування сміття.

За словами голови облради та співголови ЄОТС ТИСА Володимира Чубірка, ZeroWaste є інтегрованим проєктом. Його реалізація має кілька транскордонних напрямків: зменшення забруднення в Україні шляхом створення об’єктів управління відходами та підвищення обізнаності населення для зміни їхнього ставлення до проблеми, що також допоможе зменшити забруднення в Угорщині. Адже ґрунти та річки формують єдину природну зону між країнами.

Реклама
Читайте також:
Влада обговорила концепцію нового сміттєпереробного заводу на Закарпатті

Голова облради подякував представникам сусідньої області Угорщини та всім причетним із України за запуск проєкту. "Незважаючи на війну в Україні і напружені відносини між урядами наших країн, такі проєкти показують, що на рівні регіонів мажмо зразковий приклад співпраці і конкретний результат", – зауважив Володимир Чубірко.

Реклама

Триває облаштування полігону для складування сміття. Голова облради повідомив, що контрольну зустріч щодо просування будівництва заводу заплановано на 8 червня на Закарпатті за участю високопосадовців Угорщини.

Загальна вартість проєкту: 7 833 403,08 євро, з яких обсяг фінансування ЄС, передбаченого Програмою транскордонного співробітництва ENI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, становить 5 мільйонів євро. Перший закарпатський сміттєпереробний завод служитиме від 25 до 30 років.

Нагадаємо, розглядається можливість будівництва сучасного реабілітаційного центру в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно