Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Потрібно відкрити картку, на неї нарахують 14 тисяч: як отримати нову виплату

Потрібно відкрити картку, на неї нарахують 14 тисяч: як отримати нову виплату

Сьогодні в Україні стартував проєкт підтримки дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. З 1 червня починається реалізація експериментального проєкту під назвою "Монетизація дитячого оздоровлення за принципом "гроші ходять за дитиною".

ВІДЕО ДНЯ

У межах проєкту запроваджено новий механізм надання послуги з оздоровлення та відпочинку  дітей.

Відтепер держава напряму виплачуватиме родинам кошти, а батьки, спільно з дитиною, зможуть самостійно обрати заклад і придбати путівку для дитини.

Реклама
Читайте також:
Батькам нарахують гроші для купівлі путівок на відпочинок для дітей: хто отримає

Цьогоріч отримати кошти на придбання путівки має право один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, що виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї.

Реклама

При цьому, місце проживання такої дитини має бути задекларовано/зареєстровано на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Вже починаючи з 1 червня, батьки дітей почнуть отримуватимуть повідомлення про можливість отримати кошти для придбання путівки в межах проєкту.

Батькам дітей, яким підтвердили таке право, необхідно відкрити картку в АТ КБ "ПриватБанк" із спеціальним режимом використання, на яку буде зараховано 14 165 грн на кожну дитину. Та – обрати один із закладів оздоровлення і відпочинку вищої категорії, який містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Всі вони розташовані в карпатському регіоні. Перші 8 закладів вже приєдналися до участі в експериментальному проєкті, їхній перелік  постійно розширюється, загалом реєстр містить 19 таких закладів.

Реклама
Потрібно відкрити картку, на неї нарахують 14 тисяч: як отримати нову виплату – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно