Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Зміни вже через 4 місяці: з 1 липня в Україні запровадять жорстке нововведення

Зміни при ввезенні товару з 1 липня 2024 року
Фото: Depositphotos

В Україні через 4 місяці запровадять важливі зміни. Законопроєкт вже ухвалений та підписаний і наразі очікує набуття чинності, а це станеться з 1 липня.

Ще наприкінці минулого року президентом був підписаний законопроєкт про криміналізацію контрабанди товарів. Нагадаємо, з 2011 року кримінальна відповідальність була лише за ввезення без належних платежів культурних цінностей, небезпечних речовин та металів, зброї та засобів, які можуть бути використані для стеження.

ВІДЕО ДНЯ

Але вже з 1 липня цього року за контрабанду товару наступатиме кримінальна відповідальність. За таке жорстке нововведення проголосували депутати ще в грудні.

Читайте також:
Влада вже анонсувала: з 1 квітня в Україні вводять серйозні зміни
Реклама

Якщо зловлять перший раз при нелегальному ввезенні товару, то покарають величезним штрафом. Якщо повторно, то можуть запроторити у в’язницю на строк від 5 до 10 років та конфіскувати майно. За організовану контрабанду передбачена відповідальність до 11 років.

Варто зазначити, штраф до 425 тисяч гривень може загрожувати за ввезення товарів в обхід законних платежів на суму від 7,5 до 15,14 мільйона гривень. Понад зазначену суму фінансове стягнення до 850 тисяч гривень й можливе позбавлення волі.

Реклама

Раніше народний депутат Олександр Ковальчук зазначав, що це злочин не декларувати товари, які громадянин ввозить. І, що важливо, відповідальність передбачена для всіх учасників незаконного ввезення: замовників та виконавців. А не, приміром, лише водія, який безпосередньо перевозить товар і його зловили.

Раніше повідомлялось, що в Україні анонсували велике нововведення, в рамках якого повертатимуть частину грошей за деякі куплені товари.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно