Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • В «Укренерго» підтвердили інформацію про поломку трансформаторів, яку спростовували

В «Укренерго» підтвердили інформацію про поломку трансформаторів, яку спростовували

ПАЕС

Компанія «Укренерго» підтвердила інформацію директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка про поломку трансформаторів на Південноукраїнській АЕС. Раніше її спростовували «Енергоатом» та міністр Галущенко.

Підтвердили аварійні ситуації на ПАЕС у відповідь на запит нардепа Ярослава Железняка. Про це він повідомив у Telegram.

ВІДЕО ДНЯ

У відповіді «Укренерго» повідомляється, що 15 липня 2024 року на Південноукраїнській АЕС відбулася позаштатна подія, в результаті якої були пошкоджені трансформатори струму, що призвело до руйнувань на ВРП 330. Внаслідок цього відключився перший енергоблок з навантаженням 1000 МВт, а також три лінії електропередач.

Читайте також:
Стало відомо, яким буде тариф на електроенергію з 1 серпня
Реклама

«Сталося коротке замикання вимірювального трансформатора струму з наступним руйнуванням та загоранням. Як наслідок в південно-східному регіоні були введені графіки аварійних відключень, а в центральних регіонах, в тому числі і в місті Києві суттєво збільшився час відключення споживачів від енергомережі», – йдеться у повідомленні.

Реклама

Нагадаємо, 18 липня Олександр Харченко повідомив, що одна з причин жорстких обмежень електропостачання на лівобережній частині України – аварії трансформаторів на ПАЕС, які призвели до відключення від електромережі одного з енергоблоків. Цю інформацію опублікували українські ЗМІ, зокрема і PMG.ua.

Однак згодом у державному Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi повідомили, що інформація про поломку трансформаторів на ПАЕС – це російське ІПСО. Цією публікацією поділилася пресслужба «Енергоатома» в Telegram, таким чином підтверджуючи її. Крім цього, очільник Міненерго Герман Галущенко з трибуни Верховної Ради заявив, що інформація про загоряння трансформаторів на Південноукраїнській АЕС – «неправда і російський наратив».

Водночас місцеві пабліки писали, що аварії були. А заступник міністра енергетики Микола Колісник, коментуючи інформацію щодо виходу з ладу трьох трансформаторів ПАЕС, в ефірі телемарафону 18 липня заявив, що такі повідомлення можуть грати на руку ворогу. Усе це спантеличило українців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно