Цукор почав дорожчати: скільки приблизно місяців буде зростати ціна

В Україні триває подорожчання цукру. Наразі середній рівень відпускних цін із заводу коливається в межах 24,60-25,30 грн/кг, проте прогнозується подальше збільшення вартості.
Такі дані наводять аналітики сільськогосподарського кооперативу ПУСК, що діє в межах Всеукраїнської аграрної ради.
ВІДЕО ДНЯФахівці зазначають, що на ринок впливають кілька основних чинників. По-перше, підвищується внутрішній попит, а по-друге, відкрився європейський ринок.
Реклама«Багато заводів наразі викуповують квоти під європейський ринок. Водночас українські виробники вже адаптувалися до зовнішніх поставок ще до відкриття ЄС — ми експортували продукцію до Туреччини, Камеруну, Кот-д’Івуару, Індонезії та Ізраїлю. Попит із цих країн зберігається, а додатковий інтерес із боку Європи лише посилює ріст цін», — зазначають у ПУСК.
Окрім того, на ціноутворення традиційно впливає сезонний фактор. Протягом першої половини року котирування зазвичай зростають.
Реклама«Сезонно ми бачимо зростання котирувань з січня по червень-липень. Враховуючи поточні ринкові фактори, умовні ціни можуть вийти на рівень 27-28 грн/кг з ПДВ», — вважають експерти.
Таким чином, поєднання активного експорту та сезонних факторів створює передумови для подальшого подорожчання українського цукру.
Раніше повідомлялось, що під час посту ціни на рибу трохи змінились.