Декого це налякало: мережа супермаркетів АТБ дала попередження про сіль

Українці почали дискусію про сіль, а саме про добавку Е536. Мережа супермаркетів АТБ надала роз’яснення, що це таке та чи безпечна вона.
Харчова добавка у звичайній кухонній солі, позначена як Е536, породила чимало спірної інформації, подекуди резонансної. Декого це налякало, відповідно, почалась хвиля обговорення. Мережа супермаркетів АТБ пояснила покупцям, навіщо її використовують виробники.
ВІДЕО ДНЯПо-перше, опубліковане запевнення, що згадана харчова добавка є безпечною. Її використовують для того, щоб кухонна сіль не злипалась (у ДСТУ записано — щоб не грудкувалась). По-друге, вона дозволена і в Україні, і в Європі. Її використання регламентовано постановами, які покликані уберегти здоров’я населення.
РекламаТретій момент пов’язаний з маркуванням. Е536 додають у сіль чимало виробників, але не всі бренди вказують це на упаковці. В АТБ-Маркет зазначили, що вони максимально прозорі зі своїми покупцями, тому відверто кажуть про це. Тобто, аналогічна по складу сіль продається й в інших мережах супермаркетів.
Окремо є інформація про процес запуску нової упаковки, яка міститиме всю інформацію та роз’яснення відносно регламенту та відповідних норм. Також мережа дала попередження, що згадки про шкідливу сіль на прилавках є фейковими й ця інформація не відповідає дійсності.
РекламаЩоб знати інформацію про кухонну сіль та всі можливі дозволи, варто переглянути ДСТУ 3583:2015. Зокрема, у пункті 5.1.5 якраз йдеться про фероціанід калію та його масову частку у продукті. Зазначено, що норма Е536 не повинна бути вищою за 0,001% (йдеться про йодовану та без добавок).

Раніше мережа супермаркетів АТБ пояснила українцям ситуацію з рештою на касі.