Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 313 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 600+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 100+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Декого це налякало: мережа супермаркетів АТБ дала попередження про сіль

Мережа супермаркетів АТБ пояснила про сіль
Фото: Depositphotos

Українці почали дискусію про сіль, а саме про добавку Е536. Мережа супермаркетів АТБ надала роз’яснення, що це таке та чи безпечна вона.

Харчова добавка у звичайній кухонній солі, позначена як Е536, породила чимало спірної інформації, подекуди резонансної. Декого це налякало, відповідно, почалась хвиля обговорення. Мережа супермаркетів АТБ пояснила покупцям, навіщо її використовують виробники.

ВІДЕО ДНЯ

По-перше, опубліковане запевнення, що згадана харчова добавка є безпечною. Її використовують для того, щоб кухонна сіль не злипалась (у ДСТУ записано — щоб не грудкувалась). По-друге, вона дозволена і в Україні, і в Європі. Її використання регламентовано постановами, які покликані уберегти здоров’я населення.

Читайте також:
Такого немає: мережа супермаркетів АТБ звернулась до українців з попередженням
Реклама

Третій момент пов’язаний з маркуванням. Е536 додають у сіль чимало виробників, але не всі бренди вказують це на упаковці. В АТБ-Маркет зазначили, що вони максимально прозорі зі своїми покупцями, тому відверто кажуть про це. Тобто, аналогічна по складу сіль продається й в інших мережах супермаркетів.

Окремо є інформація про процес запуску нової упаковки, яка міститиме всю інформацію та роз’яснення відносно регламенту та відповідних норм. Також мережа дала попередження, що згадки про шкідливу сіль на прилавках є фейковими й ця інформація не відповідає дійсності.

Реклама

Щоб знати інформацію про кухонну сіль та всі можливі дозволи, варто переглянути ДСТУ 3583:2015. Зокрема, у пункті 5.1.5 якраз йдеться про фероціанід калію та його масову частку у продукті. Зазначено, що норма Е536 не повинна бути вищою за 0,001% (йдеться про йодовану та без добавок).

ДСТУ 3583:2015 про сіль
ДСТУ 3583:2015 про сіль

Раніше мережа супермаркетів АТБ пояснила українцям ситуацію з рештою на касі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно