Як в області вирощують кавуни і дині та скільки вони коштують

За скільки продають баштанні на ринках Ужгорода.
У Берегівському районі Закарпаття понад сім років займається вирощуванням кавунів і динь місцевий фермер Іштван Мезеї. Цього сезону він виростив два сорти дині та чотири сорти кавунів, частину врожаю реалізовує на ринку.
ВІДЕО ДНЯЗа словами господаря, цьогорічні плоди поступаються за якістю минулорічним — через погодні умови. Зокрема, через нестачу сонячних днів кавуни та дині не встигли набрати достатньо цукру, що позначилось на смакових якостях.
РекламаФермер загалом зазначає, що урожай буде, але якість не така, як у минулі роки. Через часті дощі в плодах більше води, а от цукру менше. Однак найближчими днями очікується потепління, і є надія, що цукристість покращиться.
На ринку в Ужгороді баштанні культури також пропонують продавці з інших районів області. Зокрема, кавуни з Хустського району та дині з Ужгородщини продає місцевий торговець Віталій. Він запевняє, що продукція — солодка, соковита, та користується попитом серед покупців.
РекламаПеред реалізацією продукцію обов’язково перевіряють на вміст нітратів у лабораторії, що діє на території ринку.
Більше про це дивіться у відеосюжеті «Суспільне. Ужгород».
Раніше видання інформувало, скільки можна їсти кавуна в день, щоб не нашкодити організму.