Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 326 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 16 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ціни на м’ясо у січні 2026 року можуть відчутно зрости

Ціни на м’ясо у січні 2026 року можуть відчутно зрости
Фото: Depositphotos

Якою буде вартість свинини, яловичини та курятини.

Напередодні різдвяно-новорічних свят ціни на цілий ряд продуктів «стрибнуть» вгору. Але експерти прогнозують подорожчання не лише напередодні зимових свят, але і в січні 2026 року. Згідно з прогнозами, українці відчують зміни у вартості м’яса та м’ясної продукції.

ВІДЕО ДНЯ

Тому споживачів заздалегідь попереджають про ймовірне подорожачання. Тому, аби приготувати м’ясо по-французьки, шашлик чи запечене м’ясо в духовці доведеться витратити більше коштів. Що буде з цінами на цю продукцію в перший місяць прийдешнього року виданню Новини.LIVE розповів економіст Володимир Чиж.

Читайте також:
Курячі яйця подорожчають: якими будуть ціни перед Новим роком та в січні 2026 року
Реклама

Якою буде вартість м’яса у січні 2026 року

Згідно з даними Мінфіну, вартість деяких видів м’яса, наприклад, курятини, свинини та яловичини на початку грудня упала на 1,35% порівняно з листопадом поточного року. Але загалом за рік ціни зросли аж на 20%. І у січні 2026 року вартість цієї продукції також буде зростати.

Володимир Чиж зазначає, що основними причинами подорожчання є:

  • зростання собівартості кормів та тваринництва;
  • більші витрати на енергію і логістику;
  • внутрішні й експортні попити.

За словами економіста, якщо усі ці чинники збережуться, то вже у перший місяць 2026 року м’ясо в Україні може подорожчати аж на 10% або і більше. Не варто забувати, що чималу роль у формуванні цін відіграють і зростання внутрішнього попиту, і ринкова конкуренція, і рівень зарплати працівників тощо.

Скільки зараз коштує свинина, яловичина і курятина

Станом на 17 грудня середня вартість м’ясної продукції у одній із мереж супермаркетів становить (ціни вказані за 100 грам продукції):

  • свинячий ошийок — 29 грн;
  • свиняча лопатка — 20 грн;
  • свиняча підчеревина — 25 грн;
  • теляча лопатка — 45 грн;
  • теляча грудинка на кістці — 26 грн;
  • ошийок (яловичина) — 29 грн;
  • куряче філе — 25 грн;
  • куряче стегно — 16,40 грн;
  • куряче крило - 14 грн.

Які продукти найбільше подорожчають напередодні свят

Згідно з прогнозами, у найближчі дні суттєво зросте вартість тих продуктів, які люди зазвичай купують для святкового столу. Йдеться про:

  1. М’ясо.
  2. Рибу.
  3. Овочі.
  4. Фрукти.
  5. Яйця.

Нагадаємо, АТБ цього тижня запровадив знижені ціни на кілька товарів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно