Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мер міста Мукачева зустрівся з губернатором Закарпаття

Мер міста Мукачева зустрівся з губернатором Закарпаття
У середу, 29 вересня, керівник Закарпатської ОДА Олександр Ледида зустрівся з міським очільником Ужгорода Сергієм Ратушняком та мером Мукачева Золтаном Ленд'єлом. Темою розмови посадовців стало...

У середу, 29 вересня, керівник Закарпатської ОДА Олександр Ледида зустрівся з міським очільником Ужгорода Сергієм Ратушняком та мером Мукачева Золтаном Ленд'єлом. Темою розмови посадовців стало вирішення проблеми заборгованості з оплатою за газ.

ВІДЕО ДНЯ

Питання заборгованості населення за газ піднімалося минулого тижня на селекторній нараді під головуванням першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва. Перед регіонами було поставлено чітке завдання: розрахуватись за газ до початку опалювального сезону. Робити це збиралися, зокрема, і за допомогою залучення банківських кредитів.

На Закарпатті найбільшими боржниками залишаються обласний центр та Мукачево – близько 5 та 3 мільйонів гривень відповідно. Надати кредити на погашення заборгованості компаніями теплокомуненерго готовий один з банків області. Кредити надаватимуться під заставу комунального майна. У випадку отримання кредиту, гроші відразу надійдуть на рахунки міських теплокомуненерго, які, у свою чергу, зможуть розрахуватись з боргами та закупити газ для населення. Під час зустрічі було вирішено скласти перелік об'єктів Ужгорода та Мукачева, які відповідатимуть вимогам банку.

Реклама

– Проблема заборгованості з оплатою за газ – це не лише головний біль Ужгорода та Мукачева, це - проблема області. Тому маємо спільно знайти максимально прийнятний вихід з ситуації. Банківське кредитування – один зі шляхів вирішення питання. Водночас, треба значно активізувати роботу з населенням – люди повинні платити за отримані послуги, - підсумував керівник Закарпаття Олександр Ледида.

Прес-центр Закарпатської ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно