Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • На Закарпатті реалізують пріоритетні проекти на майже 120 мільйонів гривень задля регіонального розвитку

На Закарпатті реалізують пріоритетні проекти на майже 120 мільйонів гривень задля регіонального розвитку

На Закарпатті реалізують пріоритетні проекти на майже 120 мільйонів гривень задля регіонального розвитку

Які саме інвестиційні програми та проекти регіонального розвитку включені до переліку фінансування у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, розповів заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Рівіс.

ВІДЕО ДНЯ

«Сьогодні відбулося засідання обласної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2015 році», - зазначив високопосадовець.

За інформацією прес-служби Закарпатської ОДА, кошти державного фонду регіонального розвитку, насамперед, спрямовуються на реалізацію інвестиційних програм регіонального розвитку, в тому числі проектів співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад. Для створення інфраструктури індустріальних та інноваційних парків у краї ці проекти відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та Регіональних стратегіях розвитку регіонів, зазначили фахівці департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА.

Реклама

Програми і проекти, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, підлягають співфінансуванню з місцевих бюджетів на рівні 10%, додають фахівці.

Під час засідання обласної комісії озвучено, що облдержадміністрацією подано на розгляд Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2015 році 58 проектів на загальну суму 118,250 млн грн та два об’єкти, за якими наявна кредиторська заборгованість за минулі роки у сумі 1,170 млн гривень.

Реклама

«Враховуючи зауваження Міжвідомчої комісії під головуванням першого віце-прем’єра Геннадія Зубка, обласною комісією виключено із переліку 4 проекти на загальну суму 8,119 млн. грн. та включено додаткові інвестиційні проекти на відповідну суму», - зауважив Михайло Рівіс.

Серед пріоритетних об’єктів - освітні, медичні та культурні заклади; дороги, системи водовідведення, мережі та споруди водопостачання тощо. Зокрема: будівництво спортивного комплексу у м.Тячів; реконструкція Ужгородської спеціалізованої школи-інтернат та розширення будівлі обласного центру нейрохірургії, реабілітаційного центру обласної дитячої лікарні в м.Мукачево; будівництво дитячого садка в с.Фанчиково на Виноградівщині, районної лікарні (акушерсько-гінекологічного корпусу) в м.Рахів, водовідведення сіл Кінчеш, Коритняни, Часлівці Ужгородського району та багато інших.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно