Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області з "тіні" виведено 1015 працівників

В області з "тіні" виведено 1015 працівників

Протягом січня-липня 2015 року за сприяння територіальних органів ДФС у Закарпатській області легалізовано працю 1015 громадян. Офіційний статус – робітник, легальна заробітна плата і, відповідно, сплата податкових зобов’язань виразилась у додаткових надходженнях до бюджету: 208 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 460 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

ВІДЕО ДНЯ

Фахівці ГУ ДФС у Закарпатській області нагадують, що для найманих працівників нелегальна зайнятість є нестабільною, нерегулярною, а тому ризикованою і зовсім не гарантує одержання трудових доходів. Нелегальні наймані працівники позбавлені соціальних прав, передбачених Конституцією і Кодексом законів про працю України: пенсійного забезпечення, права на допомогу з тимчасової непрацездатності, на оплачувану відпустку, на допомогу з безробіття, на охорону праці, вона не зараховується до трудового стажу, - йдеться у повідомленні відділу комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Нагадаємо, що Законом №219-VIII, який набув чинності ще 13 березня 2015 року, змінено критерії застосування понижуючого коефіцієнта єдиного соціального внеску при нарахування заробітної плати (доходів) фізичним особам. Зокрема, платник може застосувати понижуючий коефіцієнт від 0,4 до 0,99, якщо виконуються одночасно такі умови:

Реклама

– база нарахування єдиного внеску в розрахунку на одну застраховану особу в звітному місяці збільшилась на 20 і більше відсотків порівняно з середньомісячною базою нарахування єдиного внеску платника за 2014 рік в розрахунку на одну застраховану особу;

– після застосування коефіцієнта середній платіж на одну застраховану особу в звітному місяці складе не менше ніж середньомісячний платіж на одну застраховану особу платника за 2014 рік;

Реклама

– кількість застрахованих осіб у звітному місяці, яким нараховані виплати, не перевищує 200 відсотків середньомісячної кількості застрахованих осіб платника за 2014 рік. Ця умова не застосовується до фізичних осіб – підприємців роботодавців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно