Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Уперше бюджет Ужгорода прийняли раніше, ніж Державний бюджет країни

На сьогоднішній сесії депутати після тривалої дискусії 25 голосами підтримали проект, який згодом ще не один раз будуть коригувати.

ВІДЕО ДНЯ

Основне зауваження, яке звучало, – мовляв, великі витрати на управлінський апарат, натомість мало коштів на ліки чи харчування у розрахунку на одного пацієнта. Сказати свою фахову думку депутати попросили начальника міської податкової інспекції Марію Бадиду. Вона наголосила, що можна як приймати бюджет, так і ні, а почати рік, розраховуючи видатки у розмірі 1/12 бюджету 2015 року.

Начальник фінансового управління міськради Леся Гах нагадала: Верховна Рада планує внести зміни щодо скерування окремих податків, акцизних зборів до бюджетів різного рівня. Також очікується, що в рамках реформи охорони здоров’я фінансування нинішніх міських «дорослої» та дитячої лікарень і поліклінік передадуть на обласний бюджет, місту ж залишать лише первинну ланку – амбулаторії.

Реклама

Можливі також інші зміни, тому міський бюджет потрібно приймати, як того вимагає зараз від органів місцевого самоврядування законодавство, до 25 грудня, а відтак його переглядати, вносити зміни після прийняття Державного бюджету. Ще одне коригування потрібно буде вносити за фінансовими підсумками року з огляду на залишки коштів, зароблених громадою у цьому році.

Наразі доходи бюджету Ужгорода визначені в сумі 727,7 мільйонів гривень. На освіту бюджетом міста на 2016 рік по загальному фонду видатки передбачені в сумі більше 218 мільйонів, тоді як у цьому році було 196, 8 мільйонів. Тобто видатки на галузь на 21 264,0 тис. грн., або 10,8 % більші, ніж на 2015-ий.
На утримання установ охорони здоров`я, що фінансуються з бюджету міста, по загальному фонду в проекті бюджету міста передбачено кошти в сумі 84,3 мільйони, на соціальний захист населення по загальному фонду – 7,4 мільйони гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно