Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Почався масовий перерахунок пенсій: хто і скільки отримає

Почався масовий перерахунок пенсій: хто і скільки отримає

В Україні з п’ятниці, 1 березня, почався перерахунок пенсій. Така індексація відбуватиметься вперше. 8,1 млн пенсіонерів отримають в середньому надбавку у 255 грн. Зазначається, що кожну пенсію підвищуватимуть індивідуально. Мінімальна надбавка становить 100 грн, а українці з високими виплатами можуть отримати надбавку у 1000 і більше грн. При перерахунку розмір пенсії за формулою підвищать на 17%.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Які зміни чекають на закарпатців із 1 березня: пояснення

Щоправда, близько 1,9 млн українців на заслуженому відпочинку і зараз отримують пенсію, вищу за розрахунковий розмір. Це ті, хто не заробив і на мінімальну виплату, але за законом їхню пенсію дотягують до розміру прожиткового мінімуму. Підвищення таких українців не зачепить. Замість цього їм роздадуть по 2,4 тис. грн. Гроші даватимуть двома рівними траншами у березні і квітні.

Реклама

Варто зазначити, що таку одноразову допомогу в Кабміні пов’язали не з виборами, а з тим, що у березні зібрали основну суму від розмитнення "євроблях". Спочатку всі зібрані на розмитнення таких авто кошти обіцяли передати до Пенсійного фонду. Так і зробили. І замість того, щоб частково компенсувати величезний дефіцит фонду, розділили їх між найбіднішими пенсіонерами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно