Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття – найбільший в Україні експортер товарів у ЄС

Закарпаття – найбільший в Україні експортер товарів у ЄС

Закарпатська область – єдина в Україні, де майже 100% експорту припадає на країни Європейського Союзу. Вже третій рік поспіль регіон очолює рейтинг найбільших експортерів товарів на європейський ринок. У 2018 році на ЄС припадало 95,5% закордонних поставок області.

ВІДЕО ДНЯ

За даними інфографіки проекту Представництва ЄС про перспективи та переваги Зони вільної торгівлі U open EU, у порівнянні з 2017 роком, цей показник зріс на 2,4%. Найбільшу питому вагу в експорті товарів із Закарпаття до Європейського Союзу має товарна група «машини, обладнання, механізми та електротехнічне обладнання». За даними Головного управління статистики Закарпатської області, найбільшими європейськими імпортерами товарів із Закарпаття є Угорщина – 56,1%, Німеччина – 7,9% та Словаччина – 6,2% від загального обсягу експорту.

Читайте також:
Порівняння цін в Україні, Чехії та Словаччині
Реклама

Нагадаємо, Глибока та всеосяжна зона вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом діє з 2016 року. Це сприяє розвитку вітчизняної торгівлі з європейськими країнами, адже за три останніх роки товарообіг між Україною та ЄС збільшився на €12,2 млрд. Усі регіони держави стали учасниками торговельних відносин з Європейським Союзом, але відсоткове значення експорту областей різниться. Найбільші експортні показники мають Закарпатська (95,5%), Волинська (79,3%) та Львівська (78,6%) області.

Закарпаття – найбільший в Україні експортер товарів у ЄС – 01
Реклама

А найменше продають в ЄС Харківщина (23,6%), Миколаївщина (22,2%) та Кіровоградщина (22,2%). Основними товарними групами в структурі українського експорту на ринок Європейського Союзу є машини, обладнання та механізми; деревина та вироби з неї; недорогоцінні метали; продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості та продукти рослинного походження.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно