Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Економіка
  • Дві закарпатські громади отримали понад 29 мільйонів гривень на розвиток інфраструктури

Дві закарпатські громади отримали понад 29 мільйонів гривень на розвиток інфраструктури

Дві закарпатські громади отримали понад 29 мільйонів гривень на розвиток інфраструктури

Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

ВІДЕО ДНЯ

Позицію Асоціації міст України під час засідання Кабінету Міністрів України представляв виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слободан, оскільки підтримка малих міст та селищ належить до пріоритетів діяльності Асоціації міст України. Готуючись до XV Українського муніципального форуму, АМУ провела опитування громад-членів і спрямувала уряду пропозиції вирішення проблем місцевого самоврядування, зокрема, і малих міст та селищ, – інформує Закарпатське РВ АМУ.

АМУ зверталася до уряду з проханням терміново розглянути питання щодо виділення 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ.

Реклама
Читайте також:
У Мукачеві нарешті відремонтують Берегівську-об’їзну

Закарпатські громади м. Виноградів та селища Міжгір’я отримають відповідно 20,3 та 8,8 млн грн на соціально-економічний розвиток своїх територій.

Реклама

Виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Іван Ревтій наголосив: "Відповідно до цього рішення, 2 громади Закарпаття отримають понад 29 млн грн. на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. Ці кошти будуть використані на вирішення найголовніших проблем – це інфраструктура, освіта, медицина, школи, садочки, культура, спорт.

Важливо, що уряд, виділяючи кошти містам районного значення, розуміє потреби на місцях, де сьогодні важлива кожна гривня в бюджеті. Проблеми, з якими стикаються громади, є типовими для всієї області, зокрема, – це дороги, оновлення мережі водопостачання та водовідведення, відновлення інфраструктури.

Щоб створити ці умови, потрібно мати ресурси для їх забезпечення. Тому важливо, щоб кошти, які попадають в бюджет, системно кращого планування розвитку територій".

Реклама

Раніше повідомлялось, що завершили формування Мукачівської ОТГ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно